3) Vaak voorkomende problemen
 
1) Het bandje van de beha hangt hoger op de rug dan vooraan.
Integenstelling tot wat velen denken, zijn het niet de schouderbandjes, maar de beha-omtrek die het grootste deel van de steun geeft. Als je beha-omtrek te groot is, mag je de bandjes zo hard aantrekken als je kan, je zal niet voldoende steun ondervinden. Je beha zal op je rug omhoog schuiven en je borsten gaan hangen.
 
Ga eerst na of je je beha een haakje vaster kan doen. Indien hij al zo vast mogelijk zit, dan heb je een kleinere omtrek nodig. Maar vergeet niet, als je omtrek kleiner wordt, verkleint de cup ook, dus moet je in cup 1 maat hoger gaan om te compenseren.
 
Bijvoorbeeld: Je 100 D kruipt omhoog op je rug. Dan moet je een 95 E proberen (omtrek 1 maat kleiner, cup 1 maat groter) of zelfs een 90 F (omtrek 2 maten kleiner, cup 2 maten groter).
 
2) De bandjes ´snijden´ in in de schouders
Ook hier is uw omtrek te groot en biedt uw beha niet voldoende steun. Het gewicht van uw borsten wordt volledig gedragen door uw bandjes, waardoor deze in uw schouders gaan snijden.
 
3) Een gedeelte van de borst wordt niet volledig door de beha omsloten.
Dit betekent dat de cup te klein is. Uw borst moet volledig door uw cup omsloten worden.
 
4) Er zitten plooitjes in de stof van de beha-cups.
Ook hier is de cup te groot en moet je een cupmaat naar omlaag gaan.
Als de plooitjes helemaal vooraan zitten (in de punt van uw cup), dan betekent dit dat uw cup te klein is (de borst past er niet helemaal in) en moet je dus een cupmaat omhoog.
 
5) De beha rust tussen de borsten niet mooi op de huid.
Indien uw borsten uw beha van uw lichaam wegduwen en je 2 of 3 vingers tussen je beha en je huid kan steken tussen uw borsten, dan betekent dit dat uw cups te klein zijn. Uw cupmaat moet dus omhoog.
 
6) De beha verschuift mee als de armen omhoog gaan.
Als uw beha mee omhoog schuift als je je armen optilt en er een stukje van uw borsten onder uw beha uitkomen, dan betekent dit dat uw omtrek te groot is en/of uw cup te klein is. Ga een omtrekmaat omlaag en indien nodig, een cupmaat omhoog.
 
7) De beha is oud en veel gedragen.
Beha’s die veel gedragen worden, verliezen hun elasticiteit en de stof wordt dunner. Hierdoor bieden ze u niet de steun die u nodig hebt. U merkt zelf ook dat uw beha dan veel losser zit, ook al staat hij op zijn kleinst. Doe tijdig afstand van uw oude beha’s en trakteer uzelf op een aantal nieuwe. U kan ineens ook de gelegenheid grijpen om uw maat nog eens te laten controleren.