Bekijk je liever mijn uitleg op video, surf dan zeker naar mijn youtube kanaal 

De zoektocht naar de perfecte beha …

De omvang en vorm van onze borsten zijn afhankelijk van heel wat factoren. Leeftijd, gewichtsschommelingen, zwangerschap, gebruik van anticonceptie pil, … hebben meer invloed op onze borsten dan we op het eerste zicht zouden denken.

Het is erg belangrijk om regelmatig de maat van uw beha te laten nakijken of zelf te controleren. Het dragen van een foutieve beha maat heeft immers een negatieve impact op uw silhouet en uw uitstraling! Daarom raad ik het u aan om elke 6 maanden uw beha maat te (laten) controleren en zelfs regelmatiger als uw lichaam gewichtsschommelingen van meer dan 5 kg ondergaat.

Bellesa’s 123-stappenplan

Stap 1: Controleer of de omvang van uw beha mooi aansluit.

– Uw beha moet mooi rond uw lichaam aansluiten. Hij mag niet te los of veel te vast zitten.
– De sluiting moet op dezelfde hoogte al vooraan hangen, horizontaal. De sluiting mag dus niet hoger op uw rug hangen, zoals vaak het geval is.

Stap 2: Uw beha moet perfect onder uw borsten passen.

– Controleer onder uw borsten of uw beha op uw huid rust. Er mag in geen geval een opening zijn zodat u uw borsten kan raken.
(Als test kan u uw armen gestrekt naar omhoog brengen. Uw beha mag niet mee omhoog gaan en een stukje borst onderaan vrijmaken)
– Controleer of het tussenstuk van uw beha tussen uw borsten tegen uw lichaam komt. Dit tussenstuk mag niet van uw lichaam worden ´weggeduwd´ zodat er een opening ontstaat.

Stap 3: Controleer de grootte van uw cup.

– De stof van uw beha mag nergens plooitjes vertonen. Dit betekent dat uw cup te groot is.
– Uw borsten mogen niet langs de boven-, zij- of onderkant van uw beha komen. Ze moeten volledig door uw cup omsloten worden. De beugel moet langs de zijkant onder uw oksel komen, waar uw borst stopt (in geval van zware borsten).

De gevolgen als u NIET de correcte maat draagt …

Het dragen van een foutieve beha maat heeft niet alleen impact op uw vrouwelijk silhouet, het kan zelfs ook nek-, schouder- en rugpijn veroorzaken doordat het gewicht van uw borsten niet correct opgevangen wordt. Uw huid kan ook geïrriteerd raken door de wrijving van uw beha of uw schouders kunnen ´insnijdingen´ vertonen doordat er teveel gewicht op de bandjes alleen rust.

Bij een foutieve maat rust de beha soms ook op de borst zélf in plaats van er onder, zodat er onnodige druk op uw borst uitgeoefend wordt.

Bovendien kan uw maat sterk verschillen van merk tot merk. Als u in 1 bepaald merk een 95 F heeft, dan kan het zijn dat deze maat volledig verkeerd aanpast in een ander merk. Het is dus steeds aan te raden de bovenstaande 123-aanpak in het achterhoofd te houden.

Bekijk je liever mijn uitleg op video, surf dan zeker naar mijn youtube kanaal